Coworking-tila

Coworking-tilat ovat hyvä vaihtoehto perinteisille toimitiloille. Uudenaikaset ja modernit toimitilat mahdollistavat työntekijöiden työskentelyn yhteisissä tiloissa ja ne ovat kasvattaneet viime vuosina nopeasti suosiotaan. Alun perin coworking-tilat ovat tulleet Suomeen Yhdysvalloista, jossa ne ovat olleet suosittuja erityisesti freelancereiden ja muuta itsenäisempää työtä tekevien työntekijöiden suosiossa. Coworking-tiloja tulee lisää erityisesti suuriin kaupunkeihin ja niistä on tullut suosittu vaihtoehto sekä yrityksille, joilla ei ole omia toimitiloja kuin yksityisille yrittäjillekin sekä freelancer-työtä tekeville. Coworking-tilojen tarjoaminen antaa yrityksestä usein hyvin positiivisen kuvan. Hyvät toimitilat vaikuttavat paljon työntekijöiden hyvinvointiin ja työn mielekkyyteen sekä myös tehokkuuteen. Mukavassa ja viihtyisässä työtilassa on hyvä työskennellä. Coworking-tilojen ehdottomana positiivisena puolena on niiden sosiaalinen aspekti, sillä niissä työskentelevät työntekijät pääsevät helposti verkostoitumaan muiden tiloissa työtä tekevien kanssa ja voivat näin luoda kontakteja, jotka ovat usein yritykselle hyödyllisiä. Työntekijät pitävätkin hyvin positiivisena, jos yrityksellä on tarjota tila, johon he voivat mennä työskentelemään tarpeen niin vaatiessa. Coworking-tiloja pystyy myös muokkaamaan nopeasti ja helposti. Niistä voidaan tehdä sellaisia, että esimerkiksi yksityiset puhelinkeskustelut tai asiakastapaamiset onnistuvat helposti ja asiakkaiden yksityisyyden vaarantumatta. Coworking-tiloja vuokraavat tahot ottavat mielellään huomioon erilaisia räätälöintitoiveita.

Paljon valinnanvaraa

Coworking-tila voi koostua joko pelkästä työskentelytilasta, johon kuuluu ilmainen nettiyhteys, tai se voi olla hyvin kattava, johon kuuluu henkilökunnan lisäksi erilaisia palveluja kuten välipalaa, aulapalveluja, postituspalveluita ja muuta vastaavaa. Coworking-tilojen hintoja vertaillessa kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, mitä vuokraan sisältyy. Toisissa tiloissa tilan vuokraan voi sisältyä myös paljon hyviä ja yrityksen arkea helpottavia palveluita. Kokonaisuudessaan coworking-tilat ovat työntekijöitä kiinnostava vaihtoehto. Erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset voivat hyödyntää näitä joustavia tiloja ilman, että yrityksen tarvitsisi hankkia itselleen kokonaista kiinteistöä, jonka myyminen voi olla hankalaan. Joustavat coworking-tilat ovat vaivattomat ja niistä pääsee helposti siirtymän esimerkiksi suurempiin tiloihin tai jonnekin toiselle paikkakunnalle, mikäli yrityksen tilanne niin vaatii. Tällä hetkellä coworking-tiloja löytyy eritysesti pääkaupunkiseudulta, mutta myös muissa suurissa kaupungeissa on alettu muokkaamaan vanhoista toimistotiloista tällaisia yhteistyöskentelytiloja. Coworking-tiloja löytyy hyvien kulkuyhteyksien varrelta ja niihin on helppo saapua myös julkisilla kulkuvälineillä. Ne sijaitsevat usein keskeisisissä paikoissa kaupunkien keskustoissa tiloissa, joiden vuokraaminen olisi muuten melko kallista. Coworking-tilojen tarjoaminen työntekijöille vaikuttaa myös yrityksen imagoon. Ne ovat hyvin trendikkäitä ja luovat yrityksestä kuvaa ajan hermolla olevana toimijana. Kannattaa kuitenkin muistaa, että coworking-tilat eivät sovi kaikkien yritysten tarpeisiin. Ennen tällaisiin työskentelytiloihin päätymistä kannattaakin miettiä tarkoin yrityksen toimialaa ja sitä, miten hyvin työntekijöiden työtehtävät sopivat julkiseen coworking-tilaan.

Coworking-tiloja voi tietenkin myös kokeilla ja niiden hyvä puoli onkin se, että niitä voi vuokrata vaikka vain lyhyeksi aikaa. Joustavuus ja edullisuus tekevät coworking-tiloista hyvän vaihtoehdon monelle yritykselle. MatchOfficen sivuilla voi etsiä lukuisten coworking-tilojen joukosta itselleen sopivimman osoitteessa https://www.matchoffice.fi/